O zona foarte solicitata este aceea a cefei si a umerilor, iar terapia prin masaj cervical este solutia potrivita.
Daca stam timp indelungat pe scaun, la calculator sau facem activitati ce implica utilizarea bratelor, atunci este nevoie sa ne sustinem tonusul muscular al zonei gatului cu un masaj cervical.
Masajul cervical, rol terapeutic
Acest tip masaj se incadreaza in categoria “masaj terapeutic”, fiind folosit si in tratarea spondilozei si a nevralgiilor cervicale. Spre deosebire de celelalte tipuri de masaj care se fac pe intregul corp, un masaj cervical concentreaza toate tehnicile specifice - presare, framantare, frectionare, etc. - intr-o zona tinta, cea afectata de durerile cervicale, grabind recuperarea totala a zonei.
In tot acest timp se lucreaza fiecare muschi, se preseaza pe punctele de tensiune, se incalzeste coloana si se reda clientului starea de sanatate si senzatia de bine.
Cum se deruleaza o sedinta de masaj cervical ?
- Incepe usor prin ungerea cu ulei aromat a zonei dintre omoplati si a umerilor si masarea usoara acesteia. Se incalzeste astfel regiunea cervicala pregatind-o pentru masajul in profunzime ;
- Procedeul continua prin masajul muschilor para-vertebrali care sustin coloana, de cele mai multe ori inflamati din cauza pozitiilor incorecte din timpul sezutului sau mersului ;
- Se continua cu masajul muschiului trapez. Prin miscari lente si ferme, urmarind directia fibrei musculare, kinetoterapeutul va avea grija sa elimine toate punctele de tensiune ;
- Urmeaza zona omoplatilor, locul unde se acumuleaza tensiune, iar apoi se urca catre zona gatului si a cefei ;
Pentru rezultate eficiente si stabile se recomanda cure de minim 5 sedinte.
Este foarte important ca terapeutul care executa acest tip de masaj sa aiba cunostinte temeinice de biologie a corpului uman, data fiind zona foarte sensibila asupra careia se actioneaza.
De aceea la Studio 33 , masajul cervical este realizat doar de catre personal specializat, cu calificare in fizioterapie, kinetoterapie si tehnici specifice masajului.