17 Aug

Permanent

De cate ori nu ati auzit ca mare parte dintre femeile cu parul ondulat il indreapta mereu, in timp ce multe Doamne din categoria adversa ar dormi cu solutia de permanent sub perna?

Poate nu odata ati vrut ca look-ul natural, dar plin de glamour, al lui Marlin Monroe sa il puteti obtine in fiecare dimineata, din doar cateva perieri. Sau poate ati admirat si v-ati dorit buclele naturale si putin rebele ale lui Kate Winselet in celebra productie „Titanic”. Indiferent sub ce forma ar fi ele, buclele au fascinat din cele mai vechi timpuri.
Sa nu uitam ca si in perioada cand se foloseau perucile - inclusiv de catre barbati! -, acestea erau stilizate cu bucle. Rememorati doar imaginea Georgianei Cavendish, Ducesa de Devonshire (celebra pentru revolutionarea stilului vestimantar, dar mai ales in materie de par in secolul al XVIII-lea) si veti intelege de ce la finele secolului al XIX-lea s-a creat o isterie odata cu descoperirea facuta de niste stilisti.
Acestia au observat ca aplicand substante chimice si incalzind apoi parul, acesta se onduleaza, buclele rezistand cateva zile. Ei au numit acesta procedeu prin termenul de bucle permanente sau, simplu, permanent
 
De aici pana la inventarea unor metode din ce in ce mai inovative de obtinere a acestor bucle nu a mai fost decat un pas.
De exemplu, in 1906, Charles Nestlé, un stilisit de origine elvetiana dar care lucra la Londra, intr-un salon, a inventat un nou si mult mai rezistent mod de a face ca buclele sa reziste. Si nu s-a oprit aici. A tot studiat de-a lungul anilor si nu a renuntat pana cand nu a inventat noi metode de combinatii chimice – totul pentru ca rezistenta parului ondulat sa fie mai mare in timp. 

Anii au trecut, dar dorinta femeilor de a aplica tehnica de permanent pe par nu s-a domolit. 

Din contra, se cere rezistenta indelungata in timp a acelor bucle. Astfel, in 1941 Evans si McDonough sunt cei care folosesc acidul tioglicolic, substanta care avea sa revolutioneze industria de permanent.
Se avanseaza pana la performanta ca in anii 1960 femeile caucaziene sa aiba posibilitatea de a obtine un par aproape identic cu cel al femeilor afro-americane. 
 
Si industria in domeniu continua sa evolueze. Tehnicile folosite in zilele noastre au la baza aparate si combinatii chimice care nu mai afecteaza parul si ii confera un aspect „natural-innascut”. Astazi, in saloane se pot obtine bucle de toate tipurile si destinate oricaror doleante feminine. 
Daca barbatii au apelat la permanent doar in perioada anilor 1950 -1960, astazi, odata cu stilizarea trend-urilor masculine si cu adoptarea metrosexualitatii, tehnica de permanent este din nou solicitata in saloane si de catre domni. Nici varsta nu mai este o bariera.  
 
Astfel, intorcand filele de istorie a hair styling-ului, vedem ca tehica de permanent a trecut de la a fi un stil de aranjare a parului si pana la a corecta unele imperfectiuni capilare.

ACUM, un permanent in trend inseamna bucle moi cu miscare naturala.

Totul pentru ca look-ul tau sa fie plin de glamour! 

Un sigur sfat din partea specialistilor STUDIO 33: ca si in cazul vopsitului, in tehnica de permanent este imperios necesar ca produsele sa fie de cea mai buna calitate!
Sa nu uitam ca, de-a lungul timpului, toti cei care au revolutionat aceasta tehnica au cautat mereu solutii care sa nu afecteze firul de par si scalpul.
 
Aceasta tehnica de aranjare a podoabei capilare este recomandabil a fi realizata de specialisti, profesionisti in domeniu, cu produse destinate saloanelor. 
 
 

PRETURI Permanent

Permanent intins

340 lei

Permanent clasic

• par scurt -   80 lei
• par mediu - 110 lei
• par lung - 135 lei

Permanent spiralat

• par mediu - 165 lei
• par lung - 220 lei